Suroviny

Pro 4 porce potřebujeme:

  • 250 ml cizrny
  • 2 červené papriky
  • ghí
  • koření: římský kmín, kalonji, černá hořčice, řecké seno, čerstvý zázvor, kurkuma, sušené drcené granátové jablko, koriandr, černý pepř, himalájská sůl.

Postup přípravy

Den předem důkladně propereme cirznu a následně namočíme. Necháme namočenou přes noc. Poté znovu důkladně propláchneme a vaříme v čisté vodě. Dáme do hrnce vodu, aby byla cizrna pokryta. Celou dobu sbíráme pěnu při vaření cizrny, následně zakryjeme a pod pokličkou uvaříme do měkka (lze použít i tlakový hrnec). Následně do pávne dáme rozehřát asi 2 PL ghí a přidáme asi čtvrt až půl ČL každého koření: římský kmín, černou hořčici, řecké seno a čerstvý koriandr nastrouhaný najemno. Necháme orestovat lehce a přidáme práškové koření (1ČL směsi kurkumy, granátového jablka, koriandru a černého pepře) a následně na kostičky nakrájenou očištěnou červenou papriku. Lehce orestujeme a následně necháme dusit pod pokličkou. Jakmile je paprika měkká smícháme s uvařenou cirznou, přidáme 1,5 ČL himalájské soli.

Můžeme podávat s rýží basmati nebo jinou vařenou obilovinou nebo i plackami.

Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: