Ingredience

Suroviny pro 2 porce:

  • 500 g špenátu
  • 2 zralé hrušky
  • 250 g panýru (panýr si můžete připravit doma nebo koupit již hotový)
  • koření: černá hořčice, římský kmín, práškový koriandr, kurkuma, pepř (vše 1/4 ČL) a 1ČL nastrouhaného čerstvého zázvoru.
  • 3PL ghí a 1ČL himalájské soli

Postup

Nejprve důkladně opereme špenát (tady je použitý baby špenát), očistíme hrušky a nakrájíme na kostičky. Na kostičky nakrájíme i panýr.

Do hrnce nebo pánve dáme 3-4PL ghí a necháme orestovat nejprve celé koření a poté práškové koření. Přidáme na kostičky nakrájené hrušky a na kostičky nakrájený panýr a necháme pořádně orestovat, poté přidáme špenát a necháme dusit pod pokličkou. Před vypnutím osolíme a můžeme podávat.

Případně si můžete panýr i hrušky orestovat na ghí ve vedlejším hrnci a pak přidat ke špenátu.

Podáváme s rýží nebo plackami.

Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: