Ingredience

  • 1 hrnek mouky – v receptu je použita cizrnová mouka, ale můžete použít pohankovou, špaldovou, žitnou, hrachovou atd.
  • koření – 1/4 ČL mleté kurkumy, 1ČL himalájské soli, 1ČL směsi mletého koriandru, kardamomu, římského kmínu a řeckého sena a pepře a 1/4ČL kalonji.
  • voda
  • ghí
  • zelenina – v receptu je na kolečka nakrájená cuketa a růžičky brokolice, ale lze použít i květák, lilek, brambory…

Postup

Nejprve si ve větší misce smícháme mouku s kořením a přidáme tolik vody (asi 3/4 hrnku), aby vzniklo těsto (těsto by mělo mít hustotu takovou, že když naberete na lžíci, bude postupně stékat) a necháme chvíli odstát.

Mezitím si očistíme zeleninu a nakrájíme na kousky – cuketu na kolečka asi 1 cm široké a brokolici na růžičky. Zeleninu namáčíme v těstíčku, tak aby se těstíčko na zeleninu nalepilo a byla celá obalená.

Pokud chcete mít chutnou a křupavou obalenou zeleninu, tak si rozehřejte v pánvi ghí a v rozpáleném ghí smažíme oblalenou zeleninu asi 15 minut. Poté vytáheneme a necháme okapat.

 

Lze péct také v troubě

V tomto receptu je zelenina pečená v troubě, tedy vložíme na plech s pečícím papírem potřený ghí a necháme rozehřát troubu na 200°C horkovzduch. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 25 minut (je nutné kontrolovat). Těstíčko není z trouby tak křupavé a zůstane z jedné strany mírně ztečené. Pokud smažíte je těsto krásně křupavé a rovnoměrně drží ze všech stran.

Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: