Suroviny

Na 4 porce potřebujeme:

  • zeleninu dle chuti – tady jsou použity 2 větší červené řepy, 3 mrkve a 5 brambor (můžete upravit dle chuti nebo konstituce)
  • 250 g čerstvého sýru panýr
  • 3 PL ghí
  • 5PL smetany
  • koření: každého koření 1/4 ČL – mletý římský kmín, koriandr, kalonji, pípali (lze nahradit pepřem), sušený zázvor, kurkuma.
  • 1/2 ČL růžové himaláljské soli a 1/2 ČL černé himalájské soli

Postup

Veškerou zeleninu očistit a nakrájet na kolečka (případně přepůlit kolečka na půl u řepy a větších brambor). Připravíme si zapékací misku, plech nebo pekáč a na dno dáme 3 PL ghí, zeleninu promícháme s práškovým kořením a dáme na plech nebo do zapékací misky a podlejeme smetanou. Troubu rozehřejeme na 230°C horkovzduch a vložíme zeleninu do rozehřáté trouby. Pečeme celkově 40 minut. Po 30 minutách přidáme na kostičky nakrájený čerstvý sýr panýr. Poslední cca 4 minuty přepneme na gril (pokud máte možnost, jinak necháme dopéct). Před vytažením z trouby osolíme 1ČL himalájské soli (část můžete dát černé soli).

Podáváme s vařenou rýží nebo jinou obilovinou.

Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: