Ingredience:

  • Suroviny:
  • 50 g tapiokových perel
  • 200 ml vody
  • 250 ml kokosového mléka (lze použít i kravské nebo jiné rostlinné mléko)
  • 1ČL chia semínek (lze vynechat)
  • 1PL sladidla (čekankový sirup nebo jiný sirup) nebo třtinového cukru
  • 1/2ČL skořice, mletý anýz a špetka mletého zázvoru
  • Volitelné je ovoce – lze volit mango, kiwi, broskve, jahody, maliny, borůvky, pomeranče… (volte jen jeden druh ovoce)

Postup

Tapiokové perly namočíme do vody, aby byly ponořené a nechat přes noc nabobtnat. Poté slít vodu a dát vařit s vodou a mlékem, rozmíchaným ovocem (lze vynechat), kořením a chia semínky. Pokud máte, můžete přidat i šafrán nebo vanilku. Vařit, dokud perly nezměknou a budou průhledné (záleží na velikosti tapiokových perel, malé perly se vaří asi 15-20 minut). Pudink by měl pouze lehce zhoustnout, zhoustne ještě při vychlazení. Pokud máte větší perly a vaříte je déle (pak se vaří i cca 30-40 minut), je nutné přidat ještě více tekutiny (vodu nebo mléko). Přidáme sladidlo, promícháme a nalejeme do skleniček nebo misek a můžete podávat. Dobrou chuť 👌

 

Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: