Ingredience

Na dvě porce potřebujeme:

  • 1ks středně velkého celeru
  • 1PL oloupaných mandlí
  • 150 g baby špenátu
  • Koření: 5ks kardamomu, 1ČL černého hořčičného semínka, 2 cm zázvoru, hrst kari listů, 1/2ČL kurkumy, 1/2ČL koriandru, 1/2ČL římského kmínu
  • 2PL ghí
  • 1ČL himalájské soli
  •  volitelné: 1,5 dcl kokosového mléka

Na rýži:

  • 150 g rýže basmati
  • 2PL ghí
  • himalájská sůl a 1/2ČL mletého kardamomu

Postup

Nejprve uvaříme rýži basmati s troškou ghí a drceným kardamomem a osolíme himalájskou solí.

V hrnci rozehřejeme 2PL ghí a přidáme hořčičná semínka a necháme vyskákat, přidáme zázvor, kari listy a římský kmín a přidáme na kostičky nakrájený celer a orestujeme asi 2 minuty, je důležité stále míchat. Pak podlijeme asi 1,5 dcl vody (lze nahradit kokosovým mlékem pro lepší chuť), necháme vařit asi 20-25 minut, aby celer změkl. Délka vaření závisí na velikosti kostiček celeru. Po asi 10 – 15 minutách vaření vsypeme mleté oloupané mandle a omytý špenát a necháme ještě asi 10 minut povařit. Případně můžete přidat trošku vody, aby vznikla akorát hustá omáčka. Osolíme asi 1ČL himalájské soli.

Podáváme s vařenou rýží.

Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: