Suroviny

Ingredience na dvě porce:

  • 1 květák
  • asi 2,5 cm čerstvého zázvoru
  • koření: 2 ks hřebíčku, 1/2ČL mletého pepře, 1ČL kurkumy, pár kari listů, 1/2ČL koriandru, 1ČL římského kmínu, 1/4ČL řeckého sena
  • 2PL ghí
  • 1ČL himalájské soli

Postup

V hrnci rozehřát ghí a dát postupně zázvor, celé koření a nechat orestovat, pak přidat práškové koření a přidat na růžičky nakrájený květák, květák lze využít celý (případně listy a tvrdou část schovejte na příště a udělejte z toho krémovou polévku). Jakmile orestujeme květák, podlijeme troškou asi 1 dcl vody a necháme vařit na mírném ohni, dokud není květák uvařený do měkka, ale ne rozvařený. Osolíme 1ČL himalájské soli.

Skvělou přílohou je rýže, ale dobrá příloha může být i quinoa či jiná luštěnina nebo chlebové placky.

Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: