Suroviny

  • 1 hrnek žluté čočky
  • 3 rajčata
  • 6 kari listů
  • listy koriandru (ideálně čerstvé, lze nahradit sušenými)
  • 1ČL kurkumy
  • 1ČL hořčičných semínek
  • pálivá paprička (volitelné)
  • himalájská sůl
  • 2PL ghí

Postup

Omytou žlutou čočku dáme vařit do vody (aby byla čočka celá zakrytá vodou), přivedeme do varu a sbíráme postupně pěnu. Rozmixujeme si rajčata (zbavená žlutých částí). Jakmile se přestane tvořit pěna, přidáme rozmixované rajčata. 

Na pánvi nebo v hrnci se silnějším dnem si uděláme čons: 2 PL ghí necháme rozehřát a přidáme horčičná semena, kari listy (případně pálivou papričku) a necháme orestovat. Poté přidáme kurkumu a jen pár sekund prosmažíme a nalijeme k čočce. Na konci přidáme k čočce listy korinadu, lehce povaříme a osolíme a odděláme z plamene.

Servírujeme s rýži nebo plackami.

Share on facebook
Share on email

Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: