Suroviny

  • 2 PL ghí
  • 1 ČL horčičných semínek
  • 1 PL urad dálu (lze vynechat)
  • 10 kari listů
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 celý řapíkatý celer
  • 2 PL kokosu (lze použít čerstvý i sušený)
  • sůl

Postup

Nejprve v hrnci se silnějším dnem rozpustíme ghí a přidáme horčičná semena a necháme vyskákat, dále přidáme urad dál a kari listy a prosmažíme pár sekund. Následně přidáme na malé kousky nakrájený řapíkatý celer a ještě orestujeme. Poté podlejeme troškou vodu (asi 1 dl) a přikrijeme pokličkou a vaříme asi 15 minut. Po 15 minutách přidáme kokos a vaříme ještě asi 5 minut. Pak osolíme dle chuti (1/4 ČL himalájské soli).

Podáváme s rýží nebo plackami.

Jedná se o jídlo vhodné na léto a teplé dny díky kokosu. Koření lze upravit dle konstituce a aktuálního počasí.

Share on facebook
Share on email

Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: