Máme tu tip na výbornou křenovou omáčku jako dip k smaženkám nebo jen na ochucení k zeleninovému obědu. Křenová omáčka je rychle připravená, výborně chutná a zahřeje v chladných dnech. Ideální je tedy přidávat k obědu v zimě. Protože je tam použitý jogurt, je lepší ji konzumovat pouze k obědu (ne večeři).
Budeme potřebovat jen tři ingredience: jogurt (množství dle potřeby), křen a med. Množství na 0,5 litru jogurtu je asi 8-10 cm křenu a 1-2 PL medu.
Dáme jogurt do misky, oloupeme a nastrouháme na jemno křen a přidáme med. Vše zamícháme a můžeme podávat. Přidáním více medu zmírníte ostrost omáčky.
Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →
Pro více informací nás kontaktujte na: