Ingredience

Mango lasí je osvěžující nápoj na léto a teplé letní dny. Na přípravu potřebujete:

  • jedno očištěné mango zbavené pecky
  • 0,5 l bílého jogurtu
  • asi 200 g třtinového cukru (lze upravit dle sladkosti manga)
  • koření: kardamom, muškátový ořech

Příprava

Jedno větší, zralé, oloupané a odpeckované mango rozmixujte na jemnou kašovitou konzistenci a v misce smíchejte s půl litrem jogurtu a půl litrem vody. Pozn.: lze použít i poměr 2:1 voda k jogurtu, tedy 1 litr vody, lasí nebude mít tak hustou konzistenci, ale ani výraznou chuť manga. Dále přidejte asi 150 – 200 g třtinového cukru (v závislosti na sladkosti manga), 1 ČL lžičku směsi koření kardamomu a nastrouhaného muškátového ořechu a opět rozmixujte dohladka. Nalejte do sklenic a můžete podávat. Ideální je podávat mango lasí při pokojové teplotě.

Share on facebook
Share on email

Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: