Ingredience

Spodní vrstva:
– 500 g másla
– 350 g hladké mouky
– 2 dl nerafinovaného cukru
– 2,5 dl pražených arašídů (nesolených)
– 2,5 dl pražených lístkových ořechů
– Karob dle potřeby
– 1ČL koření – badyán, anýz, hřebíček

Horní vrstva:
– 2 dl smetany ke šlehání
– 1 dl nerafinovaného cukru
– 3 dl sušeného mléka
– 125 g másla
– ½ ČL sušeného zázvoru

Postup

Nejprve připravíme spodní vrstvu nugátu. Rozmixujeme arašídy a lístkové ořechy najemno. V hrnci rozehřejeme máslo a opražíme mouku. Pražíme asi 15 minut, dokud nemá zlatohnědou barvu. Poté stáhneme plamen a přidáme cukr, koření, karob (množství dle požadované barvy spodní vrstvy, asi 2 – 5 PL lžic) a na pastu rozmixované ořechy. Důkladně promícháme a směs nalejeme na plech. Necháme asi 2 hodiny ztuhnout v chladu. Jakmile směs ztuhne, připravíme si horní vrstvu. Nejprve ušleháme smetanu a přidáme sušený zázvor, cukr, sušené mléko a máslo. Směs namažeme na spodní vrstvu a necháme opět ztuhnout v chladu. Jakmile nugát ztuhne, nakrájíme na kostičky.

Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: