Ingredience

– 2 hrnky kokosu
– 1 hrnek nerafinovaného cukru
– 1 ČL kardamomu
– 3 PL nasekaných pistácií
– 2 hrnky kokosového mléka

Postup

Nejprve si v misce smícháme kokos s kokosovým mlékem a necháme kokos v mléce uležet (asi 1 hodinu). Poté směs přelijeme do hrnce nebo pánve, přidáme mletý nerafinovaný cukr, kardamom a na mírném plamenu vaříme. Pokud nemáte mletý nerafinovaný cukr, lze např. třtinový cukr rozemlít v mlýnku nebo mixéru. Vaříme a mícháme, dokud směs nemá hustou, konzistentní strukturu a nezačíná se odlepovat ode dna (asi 10 – 15 minut). Poté směs vylijeme na plech vyložený pečícím papírem (příp. potravinou fólií), posypeme nahoru posekanými pistáciemi. Můžeme také po vychladnutí tvarovat kuličky, do kterých přidáme pistácie (jako je na obrázku).

Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: