Lehké cuketovo-bramborové subji je možné jíst na Ékádaší, pokud nedržíte plný půst. Cuketa je vhodná pro lidi konstituce pitta a v omezeném množství také pro vátu a kaphu. Cuketa je rychle stravitelná. Je tedy vhodná i na léto.
Příprava je jednoduchá a potřebujeme:
Nejprve oloupejte cuketu a brambory, omyjte a nakrájejte na kostičky. Na ghí orestujte koření (na Ékadáši pouze pepř a římský kmín; ostatní dny můžete přidat koření dle chuti a konstituce). Dále přidejte brambory a osmažte, přidejte cuketu a podlejte trochou vody (asi 1 deci). Uvařte zeleninu do měkka, nakonec osolte asi 1 ČL soli a promíchejte.
Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →
Pro více informací nás kontaktujte na:
Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →
Pro více informací nás kontaktujte na: