Ingredience

Lehké cuketovo-bramborové subji je možné jíst na Ékádaší, pokud nedržíte plný půst. Cuketa je vhodná pro lidi konstituce pitta a v omezeném množství také pro vátu a kaphu. Cuketa je rychle stravitelná. Je tedy vhodná i na léto.

Příprava je jednoduchá a potřebujeme:

  • 1 větší cuketu
  • stejné množství brambor
  • koření – sůl, pěpř, římský kmín
  • 1 PL ghí

Příprava

Nejprve oloupejte cuketu a brambory, omyjte a nakrájejte na kostičky. Na ghí orestujte koření (na Ékadáši pouze pepř a římský kmín; ostatní dny můžete přidat koření dle chuti a konstituce). Dále přidejte brambory a osmažte, přidejte cuketu a podlejte trochou vody (asi 1 deci). Uvařte zeleninu do měkka, nakonec osolte asi 1 ČL soli a promíchejte.

Share on facebook
Share on email

Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: