Kičrí s červenou čočkou a růžičkovou kapustou

Rychlé kičrí

Rychlý recept, který je připravený za půl hodiny a celé kičrí je z jednoho hrnce.

Suroviny

  • 0,5 kg růžičkové kapusty
  • 180 ml rýže basmati
  • 180 ml červené čočky
  • 3 PL smetany
  • 1 PL zázvoru
  • koření dle konstituce

Postup přípravy

Růžičkovou kapustu očištíme a nakrájíme na malé kousky (cca na čtvrtiny či poloviny dle velikosti). Rýži basmati a červenou čočku důkladně propereme (nejprve asi 5x teplou vodou a poté důkladně studenou vodou). Do hrnce se silnějším dnem dáme 1 – 2 PL ghí a na ghí orestujeme 1 PL nastrouhaného zázvoru, 1/2 ČL černé hořčiče a 1/2 ČL římského kmínu (lze nahradit i kmínem). Po orestování přidáme rýži s červenou čočkou a lehce orestujeme a zalejeme 350 ml vody a přidáme nakrájenou růžičkovou kapustu. Přidáme koření – 1/4 ČL pepře, kurkumy, koriandr, ajwain, kari listy (některé druhy koření lze vynechat či nahradit). Necháme vařit pod pokličkou dokud se voda nevyvaří, poté přidáme 1 ČL soli a 3 PL smetany (lze nahradit zakysanou smetanou).

Share on facebook
Share on email

Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: