Tento recept je vhodný k obědu na období podzimu a zimy. Protože je v receptu smetana, není vhodný k večeři.

Recept lze libovolně upravovat použitím různých druhů zeleniny.  Můžete vynechat či přidat panýr.

Ideální je připravit si panýr čerstvý, ale lze nahradit také koupeným sýrem panýrového typu nebo tvrdého tvarohu (ve složení pouze mléko a citrón nebo jiné přírodní srážedlo).

Postup

Nachystáme si zeleninu dle chuti, v receptu jsou použity 3 mrkve, půlka celeru, 2 petržele a zavařená kukuřice (další vhodné zeleniny jsou: cuketa, patizon, brambory, květák, batáty, dýně). Očistíme zeleninu a nakrájíme na kostky a uvaříme v troše vody do měkka. Do jiného hrnce hrubším dnem rozpálíme 2 PL ghí a jakmile je ghí rozehřáté, přidáme 2 PL nastrouhaného zázvoru a necháme orestovat, poté přidáme koření – 1ČL sušeného zázvoru, 1ČL mletého koriandru, 1ČL kurkumy, 1ČL římského kmínu drceného a 1 ČL pípali (lze nahradit pepřem). Koření necháme asi minutu restovat se zázvorem a poté nalijeme k uvařené zelenině. Podlijeme 180 ml smetany ke šlehání a můžeme přidat na kostky nakrájený panýr a necháme prohřát (pár minut) a osolíme 1ČL soli.

Podáváme s basmatti rýží. Rýži lze uvařenou s např. s kari lístky a rozinkami nebo oloupanými mandlemi.

Share on facebook
Share on email

Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: