Ingredience

Na čtyři porce potřebujeme:

  • 400 g cizrny
  • 250 ml podmáslí
  • ghí
  • koření

Postup

Cizrnu je nutné přes noc namočit. Nejprve cizrnu důkladně propláchneme a namočíme. Před vařením cizrny slijeme vodu a znovu cizrnu důkladně propláchneme. Dáme cizrnu vařit do vody. Jakmile se cizrna začne vařit, sbíráme veškerou pěnu. Jakmile se pěna přestane tvořit, přikrijeme cizrnu a vaříme pod pokličkou do měkka. 

Připravíme čons: na 2 PL ghí necháme vyskákat 1 ČL černé hořčice, 1/2 ČL řeckého sena, 1/2 ČL římského těla, 1/2 ČL ajwain, několik kari listů, 3 ks rozdrcených hřebíčků, několik rozdrcených kusů kardamomu, poté práškové koření: 1ČL kurkumy, 1/2 ČL mletého zázvoru, 1/2 ČL koriandru, 1/2 ČL pepře. Koření lze nahradit dle konstituce či aktuálního počasí.

Jakmile je cizrna uvařená do měkka, podlejeme ji podmáslím a provaříme, přidáme čons a osolíme 1ČL himalájské soli.

Podáváme s rýži basmati nebo s plackami či púrí. Dobrou chuť 🙂

Share on facebook
Share on email

Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: