Sandéš - sladkost z panýru

Ingredience: 2 l plnotučného mléka, 1-2 ks citrónu, 1,5 ČL mletého (drceného) kardamomu, 100 g práškového třtinového cukru

Připravíme si panýr (dle receptu zde) ze 2 litrů plnotučného mléka. Necháme panýr v plátnu dobře okapat. Po okapání předáme do misky a přidáme 1,5 ČL mletého či najemno nadrceného kardamomu. Poté zpracováváme rukama, dokud nemáme konzistentní velmi jemnou a hebkou hmotu. Ideálně jemně zpracováváme 5 – 10 minut. Čím lépe propracujete, tím bude sandéš lepší :-). Rozmixujeme si třitnový cukr a přidáme 100 g práškového třtinového cukru a ještě propracujeme. Poté si zahřejte nepřilnavou pánev a hotovou směs 4 minuty povařte. Změní se struktura a sandéš změkne. Je však důležité nepřevařit. Poté nechejte lehce vychladit a můžeme tvarovat kuličky nebo pomocí formiček ozdobné tvary. Nechejte chvíli vychladnout a můžete podávat.

Share on facebook
Share on email

Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: