Makové nadu můžete připravit během 10 minut. Chutná výborně a můžete z něj tvarovat kuličky nebo dát do formiček nebo jíst jen tak lžičkou z misky 🙂
Mák je vhodný zejména pro konstituce váta či v období zvýšené váty. Konstituce kapha by měly tento dezert jíst pouze v omezeném množství.
Příprava tohoto dezertu je velmi jednoduchá. Do hrnce dáme vařit zahuštěné mléko s kořením. Přidáme cukr a mletý mák a vaříme asi 10 minut. Poté odstavíme a můžeme podávat teplé. Pokud chcete tvarovat kuličky či jiné tvary z formiček je vhodnější mít nadu hustější, použijte tedy 250 g máku. Pokud preferujete krémovou variantu, tak použijte 200 g máku a můžete naplnit do misek a podávat teplé jako dezert k obědu.
Pokud chcete makové nadu udělat poctivě, tak nahraďte zahuštěné mléko čerstvým mlékem. Dejte do hrnce a vařte tak dlouho, dokud mléko nezhoustne. Ostatní postup je stejný, mléko vařte s kořením (můžete přidat i šafrán nebo špetku kurkumy). Sice pak tento dezert nepřipravíte během okamžiku, ale bude chutnat o to lépe 🙂
Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →
Pro více informací nás kontaktujte na: