Omytou žlutou čočku dáme vařit do vody (aby byla čočka celá zakrytá vodou), přivedeme do varu a sbíráme postupně pěnu. Rozmixujeme si rajčata (zbavená žlutých částí). Jakmile se přestane tvořit pěna, přidáme rozmixované rajčata.
Na pánvi nebo v hrnci se silnějším dnem si uděláme čons: 2 PL ghí necháme rozehřát a přidáme horčičná semena, kari listy (případně pálivou papričku) a necháme orestovat. Poté přidáme kurkumu a jen pár sekund prosmažíme a nalijeme k čočce. Na konci přidáme k čočce listy korinadu, lehce povaříme a osolíme a odděláme z plamene.
Servírujeme s rýži nebo plackami.
Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →
Pro více informací nás kontaktujte na: