0,5 kg loupané čočky
fenykl (lze použít jinou zeleninu dle chuti a ročních období)
voda
koření – himalájská sůl, černá hořčice, řecké seno
Červenou loupanou čočku důkladně propláchneme ve vodě a dáme vařit do vody na zhruba 30 minut.
V průběhu vaření sbíráme pěnu z povrchu vody. Sbírání vody je pro lepší stravitelnost luštěnin.
Jakmile se přestane tvořit pěna na povrchu, přidáme do čočky nadrobno nakrájený fenykl. V případě potřeby přilejeme vodu na požadovanou konzistenci.
V hrnci s hrubým dnem si připravíme čons: necháme rozpálit lžíci ghí a přidáme řecké seno (1/2 ČL) a černou hořčici (1/2 ČL). Necháme „vyskákat“ a na pár vteřin přidáme drcený kardamom (asi (1/4 ČL). Nalijeme čons do polévky a přidáme 1 ČL himalájské soli.
Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →
Pro více informací nás kontaktujte na: