
Ingredience
Na dvě porce potřebujeme:
- 1ks středně velkého celeru
- 1PL oloupaných mandlí
- 150 g baby špenátu
- Koření: 5ks kardamomu, 1ČL černého hořčičného semínka, 2 cm zázvoru, hrst kari listů, 1/2ČL kurkumy, 1/2ČL koriandru, 1/2ČL římského kmínu
- 2PL ghí
- 1ČL himalájské soli
- volitelné: 1,5 dcl kokosového mléka
Na rýži:
- 150 g rýže basmati
- 2PL ghí
- himalájská sůl a 1/2ČL mletého kardamomu
Postup
Nejprve uvaříme rýži basmati s troškou ghí a drceným kardamomem a osolíme himalájskou solí.
V hrnci rozehřejeme 2PL ghí a přidáme hořčičná semínka a necháme vyskákat, přidáme zázvor, kari listy a římský kmín a přidáme na kostičky nakrájený celer a orestujeme asi 2 minuty, je důležité stále míchat. Pak podlijeme asi 1,5 dcl vody (lze nahradit kokosovým mlékem pro lepší chuť), necháme vařit asi 20-25 minut, aby celer změkl. Délka vaření závisí na velikosti kostiček celeru. Po asi 10 – 15 minutách vaření vsypeme mleté oloupané mandle a omytý špenát a necháme ještě asi 10 minut povařit. Případně můžete přidat trošku vody, aby vznikla akorát hustá omáčka. Osolíme asi 1ČL himalájské soli.
Podáváme s vařenou rýží.
Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →
Pro více informací nás kontaktujte na:
- info@tradicniayurveda.cz
- (+420) 731 719 268