
Suroviny
Na 4 porce potřebujeme:
- zeleninu dle chuti – tady jsou použity 2 větší červené řepy, 3 mrkve a 5 brambor (můžete upravit dle chuti nebo konstituce)
- 250 g čerstvého sýru panýr
- 3 PL ghí
- 5PL smetany
- koření: každého koření 1/4 ČL – mletý římský kmín, koriandr, kalonji, pípali (lze nahradit pepřem), sušený zázvor, kurkuma.
- 1/2 ČL růžové himaláljské soli a 1/2 ČL černé himalájské soli
Postup
Veškerou zeleninu očistit a nakrájet na kolečka (případně přepůlit kolečka na půl u řepy a větších brambor). Připravíme si zapékací misku, plech nebo pekáč a na dno dáme 3 PL ghí, zeleninu promícháme s práškovým kořením a dáme na plech nebo do zapékací misky a podlejeme smetanou. Troubu rozehřejeme na 230°C horkovzduch a vložíme zeleninu do rozehřáté trouby. Pečeme celkově 40 minut. Po 30 minutách přidáme na kostičky nakrájený čerstvý sýr panýr. Poslední cca 4 minuty přepneme na gril (pokud máte možnost, jinak necháme dopéct). Před vytažením z trouby osolíme 1ČL himalájské soli (část můžete dát černé soli).
Podáváme s vařenou rýží nebo jinou obilovinou.
Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →
Pro více informací nás kontaktujte na:
- info@tradicniayurveda.cz
- (+420) 731 719 268