
Suroviny
Ingredience na dvě porce:
- 1 květák
- asi 2,5 cm čerstvého zázvoru
- koření: 2 ks hřebíčku, 1/2ČL mletého pepře, 1ČL kurkumy, pár kari listů, 1/2ČL koriandru, 1ČL římského kmínu, 1/4ČL řeckého sena
- 2PL ghí
- 1ČL himalájské soli
Postup
V hrnci rozehřát ghí a dát postupně zázvor, celé koření a nechat orestovat, pak přidat práškové koření a přidat na růžičky nakrájený květák, květák lze využít celý (případně listy a tvrdou část schovejte na příště a udělejte z toho krémovou polévku). Jakmile orestujeme květák, podlijeme troškou asi 1 dcl vody a necháme vařit na mírném ohni, dokud není květák uvařený do měkka, ale ne rozvařený. Osolíme 1ČL himalájské soli.
Skvělou přílohou je rýže, ale dobrá příloha může být i quinoa či jiná luštěnina nebo chlebové placky.
Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →
Pro více informací nás kontaktujte na:
- info@tradicniayurveda.cz
- (+420) 731 719 268