Na přípravu potřebujeme 1 máslo (250 g), 150 g na kousky nasekaných kešu ořechů, 500 g cizrnové mouky, 300 g třtinového cukru, 250 ml smetany ke šlehání a můžete přidat koření dle chuti, konstituce a aktuálního počasí (zázvor, kardamom, anýz, skořici, koriandr).
Nejdříve dáme roztopit kostku másla do pánve nebo hrnce se silnějším dnem. Dále přidáme cizrnovou mouku, cukr, koření a nasekané kešu ořechy a vše dohromady vaříme za stálého míchání cca 15 minut. Na konci přidáme smetanu a odstavíme z plamene a necháme vychladnout. Po vychlazení si navlhčíme ruce ve studené vodě a tvarujeme z těsta kuličky. Můžeme také ještě horké nalít na plech a po vychlazení nakrájet na kostky. V chladu vydrží i několik dní, pokud ho hned nesníte
Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →
Pro více informací nás kontaktujte na: