
Ingredience
Suroviny pro 2 porce:
- 500 g špenátu
- 2 zralé hrušky
- 250 g panýru (panýr si můžete připravit doma nebo koupit již hotový)
- koření: černá hořčice, římský kmín, práškový koriandr, kurkuma, pepř (vše 1/4 ČL) a 1ČL nastrouhaného čerstvého zázvoru.
- 3PL ghí a 1ČL himalájské soli
Postup
Nejprve důkladně opereme špenát (tady je použitý baby špenát), očistíme hrušky a nakrájíme na kostičky. Na kostičky nakrájíme i panýr.
Do hrnce nebo pánve dáme 3-4PL ghí a necháme orestovat nejprve celé koření a poté práškové koření. Přidáme na kostičky nakrájené hrušky a na kostičky nakrájený panýr a necháme pořádně orestovat, poté přidáme špenát a necháme dusit pod pokličkou. Před vypnutím osolíme a můžeme podávat.
Případně si můžete panýr i hrušky orestovat na ghí ve vedlejším hrnci a pak přidat ke špenátu.
Podáváme s rýží nebo plackami.
Ostatní články

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →
Pro více informací nás kontaktujte na:
- info@tradicniayurveda.cz
- (+420) 731 719 268