Pokud máte předem připravený sýr nebo koupený již hotový panýr (sýr syrovátkového typu či tvrdý tvaroh) je to oběd připravený do půl hodiny.
Pokud nemáte hotový panýr, můžete připravit dle receptu zde. Panýr nakrájejte na centimetrové kostičky a osmažte na malé vrstvě ghí, dokud není na povrchu sýru zlatavá kůrka. Panýr vytáhněte a nechejte stranou. Rajčata zbavte bílých částí a rozmixujte (můžete nejprve spařit a oloupat slupku a poté rozmixovat). V hrnci se silnějším dnem rozehřejte 1 – 2 PL ghí a připravte čons (tedy orestujte koření; koření smažením pustí své léčivé vlastnosti a více se rozvoní). Nejprve dejte pískavici řecké seno, kalonji, kari listy a nechejte orestovat, poté přidejte veškeré práškové koření a jen pár sekund orestujte. Přidejte rozmixovaná rajčata, hrášek a sýr. Vařte asi 10 – 15 minut, dokud se rajčata neuvaří. Na konci můžete ozdobit čerstvým koriandrem.
Pokud vaříte tento recept ve všední den a nechcete připravovat nedělní menu, osmažení panýru můžete vynechat a lze si připravit čons ve vedlejším hrnci a přidat až ke konci vaření k rajčatové omáčce se sýrem a hráškem. Smažené menu by mělo být pouze v neděli, kdy je nejsilnější trávicí oheň.
Sýr s hráškem a v rajčatové omáčce podávejte s rýží basmati, nebo můžete připravit placky – čapati nebo parathy.
Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →
Pro více informací nás kontaktujte na: