Ayurveda v denním životě

Jak na jarní únavu?

Jak na jarní únavu? Jak na jarní únavu? Jaké tipy doporučuje tradiční ayurvéda, abychom se vyhnuli jarní únavě?  Nejdůležitější je vyrovnávání energie podle dóš, ale

Recepty

Patizónová krémová polévka

Patizónová krémová polévka Ingredience 1 patizón 2 brambory bylinky dle chuti – tady je použitá větší hrst směsi čersvě nasekaného líbečku a petrželové nati koření –

Recepty

Zelenina v těstíčku

Zelenina v těstíčku Ingredience 1 hrnek mouky – v receptu je použita cizrnová mouka, ale můžete použít pohankovou, špaldovou, žitnou, hrachovou atd. koření – 1/4 ČL mleté

Recepty

Dezert z kešu ořechů – Kaju katli

Dezert z kešu ořechů – Kaju katli Ingredience: 2 hrnky kešu ořechů 1 hrnek třtinového cukru půl hrnku vody 2 PL ghí 1/4 ČL kardamomu 1ČL

Recepty

Špenát s hruškou a panýrem

Špenát s hruškou a panýrem Ingredience Suroviny pro 2 porce: 500 g špenátu 2 zralé hrušky 250 g panýru (panýr si můžete připravit doma nebo koupit již

Recepty

Zapečená zelenina se sýrem

Zapečená zelenina s panýrem Suroviny Na 4 porce potřebujeme: zeleninu dle chuti – tady jsou použity 2 větší červené řepy, 3 mrkve a 5 brambor (můžete upravit

Recepty

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí Ingredience Suroviny na těstoviny na 4 porce: 400 g špaldové mouky 230 ml vody 2 PL ghí 1/2 ČL himalájské soli Další

Recepty

Cizrna s paprikou

Cizrna s červenou paprikou Suroviny Pro 4 porce potřebujeme: 250 ml cizrny 2 červené papriky ghí koření: římský kmín, kalonji, černá hořčice, řecké seno, čerstvý zázvor,

Základní principy stravování

Kurkuma

Kurkuma Zázračné koření Kurkuma je považována za královnu ayurvédských bylin, má příznivý vliv na trávicí systém, dýchací a nervový systém, podporuje normální činnost jater, zlepšuje pružnost

Recepty

Celer se špenátem a rýží

Celer se špenátem a rýží Ingredience Na dvě porce potřebujeme: 1ks středně velkého celeru 1PL oloupaných mandlí 150 g baby špenátu Koření: 5ks kardamomu, 1ČL černého

Recepty

Dušený květák se zázvorem

Dušený květák se zázvorem Suroviny Ingredience na dvě porce: 1 květák asi 2,5 cm čerstvého zázvoru koření: 2 ks hřebíčku, 1/2ČL mletého pepře, 1ČL kurkumy,

Seznam

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: