Ayurveda v denním životě

Jak na jarní únavu?

Jak na jarní únavu? Jak na jarní únavu? Jaké tipy doporučuje tradiční ayurvéda, abychom se vyhnuli jarní únavě?  Nejdůležitější je vyrovnávání energie podle dóš, ale

Ayurveda v denním životě

Zimní režim

Zimní režim Ayurvédské principy na zimní režim V zimě je období kaphy a také váty. Záleží na aktuálním počasí a místě. V zimě je ještě důležitější dodržovat

Ayurveda v denním životě

Šest chutí – 1. část

Šest chutí – 1. díl Šest chutí Ayurvéda rozlišuje šest základních chutí, tedy sladká, slaná, hořká, trpká, pálivá a kyselá. Principem stravování dle ayurvédy je mít v jídle

Ayurveda v denním životě

Šest chutí ve stravě – 2. díl

Šest chutí ve stravě (2. díl) Šest chutí Ayurvéda rozlišuje šest základních chutí, tedy sladká, slaná, hořká, trpká, pálivá a kyselá. Principem stravování dle ayurvédy je mít

Ayurveda v denním životě

Jarní očista

Jarní očista Význam očisty Jaro je přirozeným obdobím očisty těla i duše. Jarní očista je pro naše tělo velmi důležitá. Vyčistíme si střeva a celý trávicí trakt,

Ayurveda v denním životě

Jak se přiblížit ke kvalitě dobra ve stravě?

Jak se přiblížit ke kvalitě dobra ve stravě? Tři kvality (guny) O třech kvalitách (gunách), kterými jsou dobro, vášeň a tamas jste se mohli dočíst v příspěvku.

Ayurveda v denním životě

Jak udržovat kvalitu dobra

Jak udržovat kvalitu dobra ve svém okolí Kvality (guny) V minulém článku byly popsány základní kvality guny a jejich vliv na naše tělo a důležitost kvality dobra

Ayurveda v denním životě

Rozestupy mezi jídly

Rozestupy mezi jídly Základní principy stravy – 2. část Dalším velmi důležitým principem a zásadou stravování je dodržování dostatečných rozestupů mezi jídly. Ideální časy pro jednotlivá jídla

Ayurveda v denním životě

Jak si podle Ayurvédy zorganizovat týden?

Jak si podle Ayurvédy zorganizovat týden? Den Barva RGB kód Pondělí Bíla #FFFFFF Úterý Červená #FF0000 Středa Zelená #00FF00 Čtvrtek Žlutá #FFFF00 Pátek Světle modrá/bílá

Ayurveda v denním životě

Ayurvédské tipy na Coronavirus

Ayurvédské tipy na Koronavirus Tento příspěvek je přeložen z videa, které najdete zde: https://www.facebook.com/partap.chauhan/videos/10219734886616157/ V tomto příspěvku jsou doplněny další informace a odkazy. Coronavirus (COVID 19) nakazil lidi

Ayurveda v denním životě

Triphala

Triphala Triphala znamená v doslovném překladu tři ovoce. Jedná se o kombinaci plodů tří plodů – amalaki (Emblica officinalis), bibhitaki (Terminalia belerica) a haritaki (Terminalia chebula). Amalaki podporuje

Ayurveda v denním životě

NEEM

NEEM Neem Neem – azadirachta indica, Zederach indický. Využití neemu je velmi široké: Imunitní systém a zvýšení obranyschopnosti Bolest v krku, angína, chřipka, nachlazení Dýchací obtíže Podpora

Seznam

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: