Ayurvedské principy

Kvalita nevědomosti

Kvalita nevědomosti Kvalita nevědomosti – tamo guna, tamas Všechny tři guny (sattva, rajas i tamas) jsou do určité míry spolupřítomny v každém předmětu tvoření, i když některé předměty

Ayurveda v denním životě

Zimní režim

Zimní režim Ayurvédské principy na zimní režim V zimě je období kaphy a také váty. Záleží na aktuálním počasí a místě. V zimě je ještě důležitější dodržovat

Path to sunrise
Bhagavdgíta

Úvod do Bhagavadgíty – 9. část

Úvod do Bhagavadgíty – 9. část Dharma – nejvyšší ideál pro lidstvo Od počátku stvoření je tato pravda ustanovena velkými syny a následovníky druhotného stvořitele Brahmy jako

Bhagavdgíta

Úvod do Bhagavadgíty – 8. část

Úvod do Bhagavadgíty – 8. část Duchovní posloupnost Velmi dlouhou dobu bylo Védské poznání předáváno skrze zvuk z mistra na žáka. Toto poznání se předávalo v různých duchovních

Recepty

Dál ze žluté čočky

Dál ze žluté čočky Suroviny 1 hrnek žluté čočky 3 rajčata 6 kari listů listy koriandru (ideálně čerstvé, lze nahradit sušenými) 1ČL kurkumy 1ČL hořčičných

Recepty

Řepíkatý celer s kokosem

Řapíkatý celer s kokosem Suroviny 2 PL ghí 1 ČL horčičných semínek 1 PL urad dálu (lze vynechat) 10 kari listů 1 ČL kurkumy 1 celý

Recepty

Karamelová halva

Karamelová halva Co potřebujeme 2 dl krupice 3 dl přírodního cukru 100 g másla 8 dl vody 3 PL nesířených rozinek 2 PL opražených kešu

Bhagavdgíta

Úvod do Bhagavadgíty – 7. část

Úvod do Bhagavadgíty – 7. část Božský zvuk véd Véda pochází z božského dechu Nárayana (Vāsudeva) a společně s potencí Šivy (liṅgam) vstupuje jako světlo božského poznání (brahma-jyotir) do

Bhagavdgíta

Úvod do Bhagavadgíty – 6. část

Úvod do Bhagavadgíty – 6. část Expanze čisté lásky Véda je expanze původní čisté lásky, která byla vložena do Lůna Máji (Durgy) společně se semenem Šambhua

Bhagavdgíta

Úvod do Bhagavadgíty – 5. část

Úvod do Bhagavadgíty – 5. část Láska – nejmocnější energie V dnešním příspěvku si dovolím několik slov o lásce a jejím významu v životě člověka. Láska je definitivně nejvyšší

Ayurveda v denním životě

Šest chutí – 1. část

Šest chutí – 1. díl Šest chutí Ayurvéda rozlišuje šest základních chutí, tedy sladká, slaná, hořká, trpká, pálivá a kyselá. Principem stravování dle ayurvédy je mít v jídle

Seznam

Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →

Pro více informací nás kontaktujte na: