
Úvod do Bhagavadgíty – 4. část
Úvod do Bhagavadgíty – 4. část Božská hra – līlā Bůh jako Původní zdroj a Bohyně jako původní energie, věčně existují v dokonalém světle, které je plné radosti
Úvod do Bhagavadgíty – 4. část Božská hra – līlā Bůh jako Původní zdroj a Bohyně jako původní energie, věčně existují v dokonalém světle, které je plné radosti
Úvod do Bhagavadgíty – 3. část Co jsou Védy? Védy jsou zvukem, který vyvěrá z Transcendentálního Absolutního zdroje všech energií, a proto Védy nazýváme transcendentální zvukovou vibrací, neboli
Cizrna s podmáslím Ingredience Na čtyři porce potřebujeme: 400 g cizrny 250 ml podmáslí ghí koření Postup Cizrnu je nutné přes noc namočit. Nejprve cizrnu důkladně
Čočková sekaná se zeleninou Suroviny Na čtyři porce potřebujeme: 1/2 hrnku (tedy 125 ml) červené čočky 1/2 hrnku (tedy 125 ml) hnědé čočky 1 ks
Kičrí se žlutým mungem, brokolicí a fenyklem Suroviny Na čtyři porce potřebujeme: 180 ml žlutého munga 180 ml rýže basmati 1/2 brokolice (250 g) 1 bulva
Úvod do Bhagavadgíty – 2. část Doba čtení: 8 minut Namaste, dobrý den, zdravím srdečně všechny čtenáře tradiční ayurvédy a s přáním všeho dobrého uvádím další část studia
Úvod k Bhagavadgítě Doba čtení: 7 minut Namaste, jmenuji se Pavan Kumar a srdečně zdravím všechny čtenáře tradiční ajurvédy. Zdravím rovněž všechny příznivce jógy a osobnostního rozvoje, kterým
Duchovní aspekty ayurvédy Mentální zdraví Ayurvéda je celostní systém, který se zaměřuje na fyzické tělo, jemnohmotné tělo a duši. Dosud se články věnovali zejména fyzickému tělu,
Kičrí z munga a rýže Kičrí Základní recept na kičrí, které je pouze z munga a rýže basmati. Toto kičrí je ideální při očistě těla, při nemoci, nachlazení, při
Jarní očista Význam očisty Jaro je přirozeným obdobím očisty těla i duše. Jarní očista je pro naše tělo velmi důležitá. Vyčistíme si střeva a celý trávicí trakt,
Mungo s brokolicí Žluté mungo Źluté mungo je relativně rychle uvařeno a je dobře stravitelné (zejména pro lidi s narušeným trávením). Mungo je tedy výborným pokrmem v období, kdy
Jak se přiblížit ke kvalitě dobra ve stravě? Tři kvality (guny) O třech kvalitách (gunách), kterými jsou dobro, vášeň a tamas jste se mohli dočíst v příspěvku.
Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →
Pro více informací nás kontaktujte na: