
Jak udržovat kvalitu dobra
Jak udržovat kvalitu dobra ve svém okolí Kvality (guny) V minulém článku byly popsány základní kvality guny a jejich vliv na naše tělo a důležitost kvality dobra
Jak udržovat kvalitu dobra ve svém okolí Kvality (guny) V minulém článku byly popsány základní kvality guny a jejich vliv na naše tělo a důležitost kvality dobra
Makové nadu Vynikající a rychlý dezert Makové nadu můžete připravit během 10 minut. Chutná výborně a můžete z něj tvarovat kuličky nebo dát do formiček nebo jíst jen
Pitný režim Základní principy stravy – 3. část Správný pitný režim je důležitou součástí zdravého stravování. Je však nutné i u pitného režimu dodržovat základní principy. Respektovat svou
Cizrna v rajčatové omáčce Cizrna Cizrna je dobrá na podporu trávení, při detoxikaci organismu i na podporu srdce. Je zdrojem řady vitamínů a minerálů. Je vhodná pro kapha,
Kičrí s červenou čočkou a růžičkovou kapustou Rychlé kičrí Rychlý recept, který je připravený za půl hodiny a celé kičrí je z jednoho hrnce. Suroviny 0,5 kg růžičkové kapusty 180
Rozestupy mezi jídly Základní principy stravy – 2. část Dalším velmi důležitým principem a zásadou stravování je dodržování dostatečných rozestupů mezi jídly. Ideální časy pro jednotlivá jídla
Co ve stravě nekombinovat? Základní principy stravy dle ayurvédy – 1. část Mezi základní principy stravování patří správné kombinace jídel a zejména nekombinovat a nejíst společně potraviny, které
Simply – jednoduché a výborné kuličky Suroviny 125 g másla 125 g sušeného mléka 115 g třtinového cukru rozmixovaného na prášek 1/2 ČL mletého kardamomu 1/4
Basmati rýže Tip jak připravit výbornou rýži Tip, abyste měli krásně dlouhou rýži je v namočení předem. Nejprve rýži důkladně vymyjte. Vymývat by se měla alespoň
Sýr s hráškem v rajčatové omáčce Pokud máte předem připravený sýr nebo koupený již hotový panýr (sýr syrovátkového typu či tvrdý tvaroh) je to oběd připravený do
Kičrí s chřestem Na 4 porce budeme potřebovat: 200 ml rýže basmati, 200 ml mungo fazole, 1 balení chřestu (0,5 kg), koření. Postup Mungo fazole důkladně propláchneme
Sandéš Sandéš – sladkost z panýru Ingredience: 2 l plnotučného mléka, 1-2 ks citrónu, 1,5 ČL mletého (drceného) kardamomu, 100 g práškového třtinového cukru Připravíme si panýr
Aktuální informace naleznete také na Facebooku ve skupině Tradiční Ayurveda: Klikněte zde →
Pro více informací nás kontaktujte na: